Az olasz feleségével Róma közelében élő 68 éves színész elmondta, hogy a kinevezés meglepte, de nagyon örült neki.

US actor Willem Dafoe poses with his newly unveiled Hollywood Walk of Fame star in Hollywood, California, on January 8, 2024. (Photo by Michael Tran / AFP)
Willem Dafoe 2024 januárjában kapott csillagot a hollywoodi Hírességek sétányán. Fotó: Michael Tran / AFP

„Rájöttem, hogy filmszínészként ismernek ugyan, de valójában a színházban születtem, a színház készített fel és indított útnak. Színpadi lény vagyok. Színész vagyok. A színház tanított a művészetre és az életre” – fogalmazott közleményében.

Dafoe 1977-ben New Yorkban társalapítója volt a The Wooster Group színtársulatnak, amellyel mintegy húsz éven át lépett fel. Később filmszínészi pályafutásának több produkcióját kísérte el a Velencei Filmfesztiválra, tavaly a filmmustra versenyprogramjában szereplő Szegény párák című filmmel érkezett, amelyért a rendező, Jórgosz Lánthimosz a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán díjat kapta. Idén nyáron is ott lesz a Lidón a filmfesztivál nyitó filmjének választott Beetlejuice, Beetlejuice rendezőjével, Tim Burtonnel és a szereplőgárdával.

Willem Dafoe 2016-ban Karlovy Varyban kapott életműdíjat, 2018-ban a Berlini Filmfesztiválon Arany Medve életműdíjat vehetett át, a Velencei Filmfesztiválon pedig megkapta a legjobb színésznek járó díjat a Van Gogh az örökkévalóság kapujában című filmben nyújtott alakításáért.