Június 8-án szombaton a Portugál című komédiával zárta 2023/2024-es évadát a József Attila Színház. A nyári színházi szünetben a társulat számos szabadtéri helyszínre elviszi sikerdarabjait, miközben javában folynak az előkészületek a 2024/2025-ös új évadra.

A névadó József Attila 120. születésnapja alkalmából kortárs drámaíró pályázatot írtak ki, a 68. évad színes repertoárja pedig hét előadással gazdagodik. Az első premier szeptember 28-án a kívül-belül megújult modern operett, a Luxemburg grófja lesz, amelyet Szente Vajk állít színpadra.

A József Attila Színház  öt új bemutatót kínált a 2023/2024-es évadban a közönségnek. A produkciókat közel 100 ezer néző látta.

A társulat a nyáron több szabadtéri helyszínen, fesztiválon fellép, köztük a Perkupai Operafesztivál (Vértestvérek, Sárkányölő Krisztián), a Siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon (Macskafogó), a Mézesvölgy Nyáron (Szibériai csárdás) és a Magyar Teátrumi Nyári Fesztiválon (Made in Hungária).

Az évad Angyalföldön szeptember 14-én a hagyományos utcabállal indul. Az egész napos ingyenes családi programok után egy rendhagyó esti előadást is megtekinthetnek az érdeklődők: Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor a Jávor hajnalai című zenés játékkal idézik meg Jávor Pál kalandos élettörténetét.