A Pécsi Harmadik Színház épületének mintegy 300 millió forintos felújításáról hozott döntést az ingatlan tulajdonosának számító önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén.

Pécsi Harmadik Színház épülete
A Pécsi Harmadik Színház épülete

Péterffy Attila, a baranyai vármegyeszékhely polgármestere a tanácskozáson előterjesztőként közölte: a kortárs magyar drámák műhelyeként országos hírnévnek örvendő teátrum a város kulturális életének meghatározó intézménye, a neki otthont adó épület azonban nem méltó hozzá. Rámutatott: a pécsi önkormányzat az ingatlan tulajdonosaként elkötelezett a korszerűsítésben és a hosszú távú működés feltételeinek megteremtésében.

Az előterjesztés értelmében az önkormányzat egyrészt forrást, közel bruttó 305 millió forintot biztosít az épület felújítására, továbbá a teátrumot üzemeltető Moravetz Produkció Közhasznú Nonprofit Bt. számára lehetőséget ad, hogy a színház egyes részeit – legfeljebb olyan mértékben, amivel nem veszélyezteti az általa vállalt színházművészeti közfeladatok ellátását – más rendezvényekre adja bérbe a működtetés költségeinek fedezése érdekében.

A pécsi önkormányzat a témában kiadott korábbi sajtóközleménye szerint a támogatásból a színházépület felújítása több szakaszban valósulhat meg: a beruházás első üteme a színházépület közönségforgalmi részének, irodáinak és színészöltözőinek felújítását, valamint egy többfunkciós tér kialakítását tartalmazza. 

A határozatot egyhangúlag támogatta a testület.