A Bethlen Téri Színházban május 21. és 25. között a XI. Nemzetközi Monotáncfesztiválon a Dél-Koreából és a szomszédos európai országokból érkező fellépők mellett a hazai táncszakma kiváló művészeinek előadásai gazdagítják a programot.

Photo Bara Bachanova3_16.jpg
Fotó: Bara Bachanova

Májusban tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház és a Bethlen Téri Színház a Nemzetközi Monotánc Fesztivált. A rendezvény ezúttal is a kortárs tánc kiemelkedő alkotásait hozza el Budapestre. 

Az ötnapos, hat ország művészeit felvonultató mustra tizenhárom monotánc-előadással és számos kísérőprogrammal várja a nézőket. A fesztivál nyitónapján mutatja be Gergye Krisztián koreográfus God by(e) myself címmel új előadását. A premiert követően kiállítás nyílik Gergye képzőművészeti alkotásaiból, amelynek megnyitója után Halász Tamás kritikus, tánctörténész fog a művésszel beszélgetni. 

Az idei évadban 35. jubileumát ünneplő Közép-Európa Táncszínház művészei Pataky Klári Téli ének, Vasas Erika ONlife és Barna Krisztián Or Stop című koreográfiáival képviseltetik magukat az eseményen. 

Téli_ének_Dusa_gábor.jpg
Téli ének. Fotó: Dusa Gábor

A fesztivál kísérőprogramjai között Dusa Gábor fotókiállítása, a Monotanz Seoul kerítéskiállítás és Gergye Krisztián pop-up tárlata szerepel, emellett szakmai beszélgetések, filmvetítések és táncszakmai workshop. Mi fán terem a monotánc? címmel Lőrinc Katalin táncművész, egyetemi tanár moderál kötetlen beszélgetést a monotánc műfajáról. Kiemelt figyelmet kapnak a kísérőprogramok között a dél-koreai vendégek, akik fotókiállításon és werkfilmvetítésen is bemutatkoznak, valamint a SÍN Művészeti Központban táncszakmai workshopokat tartanak. 

A fesztivál végén a közönség szavazatai alapján adják át a Mono fődíjat a legjobbnak ítélt előadásnak. A fesztivál részletes programja és jegyinformációi a www.monotanc.hu oldalon érhetők el.