Hat új bemutatóval, köztük egy ifjúsági és egy gyerekszínházi előadással készül a 2024/2025-ös évadra a Budaörsi Latinovits Színház.

Az új évad első bemutatója a Médea gyermekei lesz, a Berzsenyi Bellaagh Ádám által rendezett ifjúsági előadás kiskamaszoknak beszél a válásról és a családi egység felbomlásáról az azt megélő gyerekek szemszögéből. A Németh Nikolett dramaturgi közreműködésével készülő Médea próbái már zajlanak, szereplői Páder Petra, Chován Gábor, Juhász Vince, Koós Boglárka és Szőts Orsi. A drámapedagógiai foglalkozással is kiegészülő előadás premierje szeptember 14-én lesz a budaörsi Városi Ifjúsági Klubban.

A 2024/2025-ös évad első nagyszínpadi bemutatója a Kasimir és Karoline lesz. Ödön von Horváth 1932-ben írt színdarabját a Budaörsön első alkalommal dolgozó Hegymegi Máté rendezésében láthatja a közönség Fröhlich Kristóf, Hartai Petra, Mertz Tibor, Ilyés Róbert, Chován Gábor, Sas Zoltán, Bohoczki Sára, Páder Petra, Koós Boglárka, Szőts Orsi és Juhász Vince szereplésével.

December 21-én érkezik a következő nagyszínpadi bemutató, a Részegek, amelynek szerzője a kortárs orosz színházi élet mára kultikussá vált drámaíró-rendezője, az 1974-ben, Irkutszkban született Ivan Viripajev. 2012-ben írt színdarabját, a Magyarországon már több feldolgozást megélt Részegeket a Budaörsi Latinovits Színházban a jelenleg is játszott Koldusopera és a Szentivánéji álom után harmadszor dolgozó Fehér Balázs Benő viszi színre Spolarics Andrea, Rába Roland, Hartai Petra, Bohoczki Sára, Fröhlich Kristóf, Chován Gábor, Páder Petra, Fehér László, Koós Boglárka, Sas Zoltán, Böröndi Bence, Rákos Olivér, Juhász Vince és Szőts Orsi szereplésével.

A 2025-ös évet egy újabb Alföldi Róbert-rendezéssel nyitja a budaörsi színház, aki Székely Csaba legújabb színdarabját, Az igazság gyertyáit állítja színpadra alig egy évvel a marosvásárhelyi ősbemutató után. A Budaörsön már hetedik alkalommal rendező, a Liliom (kritikánk az előadásról itt) címszerepében pedig színészként is bemutatkozott Alföldi nem először dolgozik Székely-szövegből, a város színháza jelenleg is nagy sikerrel játssza egyik korábbi közös munkájukat, az Öröm és boldogságot. Az igazság gyertyái bemutatója február 22-én lesz, az előadásban Pelsőczy Rékát, Fröhlich Kristófot, Hartai Petrát, Ilyés Róbertet, Sas Zoltánt, Nagypál Gábort, Mertz Tibort, Chován Gábort, Bohoczki Sárát, Koós Boglárkát, Böröndi Bencét, Juhász Vincét, Szőts Orsit, Takács Katalint, Spolarics Andreát és Kocsó Gábort láthatja majd a közönség.

A fiú, aki sosem aludt című gyerekszínházi előadás 2025 márciusában érkezik a budaörsi Városi Ifjúsági Klubba. A Kenéz Ágoston által írt és rendezett előadást az óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánlja a színház.

Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója a Cyrano de Bergerac lesz. A klasszikus történettel Martin Crimp friss és izgalmas feldolgozásában és Závada Péter fordításában találkozhatnak a nézők. Az előadást a Budaörsön rendezőként és  színészként is egyre gyakrabban megforduló Pelsőczy Réka állítja színpadra, aki az Álarcosbál, a Születésnap és a Vadászat után negyedszer rendez a Budaörsi Latinovits Színházban. A Cyrano premierje 2025. április 12-én lesz, a főbb szerepekben Böröndi Bencét, Koós Boglárkát és Fröhlich Kristófot láthatja majd a közönség, mellettük feltűnik Juhász Vince, Ilyés Róbert, Páder Petra, Sas Zoltán, Mertz Tibor, Bregyán Péter és Takács Zalán is.

Budaörsi Latinovits Színház. Társulat.2023.jpg
A Budaörsi Latinovits Színház társulata. Fotó: Dömölky Dániel

A Budaörsi Latinovits Színház tizenkét fős társulata – Bohoczki Sára, Böröndi Bence, Bregyán Péter, Chován Gábor, Fröhlich Kristóf, Hartai Petra, Ilyés Róbert, Mertz Tibor, Páder Petra, Spolarics Andrea, Szőts Orsi és Takács Katalin – a 2024/2025-ös évadban három új taggal egészül ki. Egyikük a színházban jelenleg is játszó Koós Boglárka (Beszélnünk kell Kevinről), aki tavaly végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A másik két fiatal sem ismeretlen a budaörsi közönség előtt, ők az ötödéves színházi gyakorlatukat Budaörsön töltő Juhász Vince (Kurázsi és gyerekei, Liliom, A vágy villamosa, h.ml.t) és Sas Zoltán (Kurázsi és gyerekei, A vágy villamosa, h.ml.t).