fbpx

Izgalmas programok a Pinceszínházban

November 13-án este tartotta a Pinceszínház Kőváry Katalin rendezésében a Kék róka című előadás bemutatóját. Herczeg Ferenc szellemes darabja parádés szórakozást ígér a közönségnek, megfigyelhető, miként kezelte a múlt század elejének polgári társadalma egy házasságtörés gyanúját. A produkcióban Szalay Mariann, Széles Tamás, Szanitter Dávid, Juhász Réka és Szirtes Balázs játszanak, Kőváry Katalin rendezésében.

kek_roka_3

A ferencvárosi teátrum irodalmi estet indított útjára november elején a Magyar Napló és a Széphalom kiadókkal közösen Magyar Napló ? Széphalom estek címmel. November 27-én este Jókai Annát, a Nemzet Művészét, Kossuth-Nagydíjas írót látják vendégül. Az estet Mezey Katalin moderálja, közreműködik Tallián Mariann színész-hegedűművész.

jokai_anna

Néhány év kihagyás után, most több évforduló apropóján tűzik egyetlen, ünnepi és utolsó alkalommal a Kaland című előadását november 28-án 15.00 órától. A premiert 15 éve, 2000. novemberben tartották. Márai Sándor darabjának főszerepét Mécs Károly formálja, aki röviddel 80. születésnapja előtt, most újból magára ölti Kádár professzor jelmezét és sorsát. Partnerei a különleges előadáson az eredeti szereposztás színészei lesznek: Söptei Andrea, Hámori Ildikó, Bede-Fazekas Szabolcs, Zsurzs Kati, Papp Zoltán és Láng Balázs. Az előadás rendezője szintén Kőváry Katalin. Ezen a délutánon fejezi majd be 20 éves működését az Éjszakai Színház, az előadás létrehozója, amely hosszú évekig együttműködő partnere volt a Pinceszínháznak.

marai-sandor-kaland-original-15109

A következő év elején nagy fába vágja a fejszéjét a Pinceszínház és anyaintézménye, a Ferencvárosi Művelődési Központ: az ?Ádámok és Évák ünnepe? mintájára január 22-én Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, a János vitéz bemutatására készülnek tíz, IX. kerületi iskola diákjainak az előadásában.

A rovat további cikkei