„Valamiért nem érzem, hogy több időm jutna az írásra." Péterfy-Novák Éva mesél arról, hogyan viseli a mostani otthonmaradós időszakot.

Hogyan éled meg jelenlegi helyzetet?

A jelenlegi helyzetet hullámzóan élem meg, időnként jól viselem, időnként pedig szorongok. A napjaim kiszámíthatóak. Az otthonunkban tartózkodunk, de valamiért nem érzem, hogy több időm jutna az írásra. Ennek praktikus okai is lehetnek, például több időt töltök háztartási munkával és kézimunkával (konkrétan horgolok és kötök).

Mi volt az utóbbi időben a legemlékezetesebb kulturális élményed?

Utoljára február végén a Részegek című előadást láttam a Katonában. Az tetszett benne leginkább, hogy ráébreszt, milyen sok rétege lehet egy színdarabnak.

Ajánlj, kérlek, 3 olyan művet, amit otthon is lehet élvezni.

Ajánlom Borbély Alexandra felolvasásában Szentesi Éva Pedig olyan szépen éltek című könyvét, amelyet a művésznő Facebook oldalán megtalálhatnak. Felejthetetlen élmény volt. Ajánlom továbbá Péterfy Gergely Kitömött barbár című könyvét, amit a szerző maga olvas fel, szintén a Facebook oldalán. És javaslom, hogy ebben az időszakban olvassuk újra kamaszkorunk kedvenc könyveit, én például nekifogok most a Monte Cristo grófjának.

Nyitókép forrása: irodalmiszemle.sk

Kultúra a fotelből interjúsorozatunk többi része itt olvasható.