A Magyar Filmadatbázis összesítésébe mesefilm, sci-fi, Oscar-díjas fekete komédia és egy magyar film is bekerült. A lista tíz filmjéből négy is félmilliárd forintnál nagyobb bevételt hozott a magyar mozikban.

Dune2 foto Warner Bros. Pictures.jpg
Timothée Chalamet a Dűne: Második rész című filmben. Fotó: Warner Bros. Pictures

A mafab.hu 10-es toplistája úgy állt össze, hogy súlyozták a hazai nézők szavazatszámait, az értékeléseket, valamint a film magyarországi összbevételét. Feltétel volt, hogy az adott film legalább 100 millió forint bevétellel bírjon, így fordulhatott elő, hogy egyes nagyszerű és jó értékelést kapott filmek, mint például A fiú és a szürke gém nem került fel a listára. A Wonka és a Ferrari ezzel szemben azért kerülhetett fel a listára, mert 2023 utolsó heteiben mutatták be, így csak 2024-ben tudtak bizonyítani. A tízből négy film is 500 millió forint felett hozott itthon.

2024 első negyedévében a magyarok kedvence 80 százalékos értékeléssel, több mint 858 millió forint bevétellel a Dűne: Második része volt Denis Villeneuve rendezésében. Kritikánk itt olvasható.

A második helyen szintén Timothée Chalamet-val a főszerepben a több mint 645 millió forint bevételt hozott Wonka áll 82 százalékos értékeléssel, melyben megismerhetjük Willy Wonka fiatalkori életét, hogyan vált a csokigyár vezetőjévé, és hogy miként találkozott az umpa-lumpákkal.

Dobogós lett A méhész Jason Stathammel a főszerepben, mely 71 százalékos értékelést kapott és több mint 543 millió forint bevételt termelt. Egy férfi egyszemélyes, brutális bosszúhadjáratának tétje országos szintűre nő, miután kiderül róla, hogy korábban a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt.

A negyedik helyen az Imádlak utálni végzett 64 százalékkal és több mint 805 millió forint bevétellel. A csodálatos első randi után Bea és Ben tüzes vonzalma jéghideggé válik – egészen addig, amíg váratlanul újra össze nem találkoznak egy ausztráliai esküvőn.

Ötödik lett 86 százalékkal és több mint 139 millió forint bevétellel a Kung Fu Panda 4. Közel egy évtized után a DreamWorks Animation sorozatának új felvonásában a legfurább kungfumester visszatér. Most az a feladata, hogy a Béke-völgy szellemi vezetője legyen.

71 százalékos értékelést kapott és több mint 267 millió forint bevételt hozott a hatodik helyen végző, Enzo Ferrari munkásságát és életét bemutató Ferrari. A film 1957-ben játszódik, amikor a Ferrari részt vesz az ezermérföldes Mille Miglia versenyen.

A hetedik helyen az Argylle áll. A világ legjobb kémje egy véletlennek köszönhetően kontinenseken átívelő kalandba bonyolódik. 58 százalék értékelést kapott, és több mint 202 millió forint bevételt hozott.

Nyolcadik helyen egyetlen magyarként a Most vagy soha! végzett 52 százalékos értékeléssel és több mint 236 millió forint bevétellel. Az 1848-as forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor.

Jórgosz Lánthimosz új filmje, a Szegény párák lett a kilencedik, amely a főszereplő Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről szól. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. Alakításáért Emma Stone Oscar-díjat kapott. Kritikánk itt olvasható.

Végül a legendás zenész életének és pályafutásának történetét bemutató Bob Marley: One Love zárja a toplistát.