A fesztivál nyitóelőadásaként szeptember 3-án látható a Pesti Magyar Színház nagyszínpadán a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában Anton Pavlovics Csehov Három nővér című műve. A februárban bemutatott előadást a fiatal orosz rendező, Ilja Bocsarnikovsz állította színpadra, akinek ez a második munkája Debrecenben. Másnap, szeptember 4-én tekintheti meg a közönség ? szintén a nagyszínpadon ? a kecskeméti Katona József Színház előadásában Leo Stein és Kálmán Imre Csárdáskirálynő című művét, amelyet 2017 őszén mutattak be Béres Attila rendezésében. Ezt követi szeptember 5-én az Agatha Christie bűnügyi novellájából készült előadás ? amelyet a szerző maga alkalmazott színpadra ?, A vád tanúja. A darabot Simon Kornél rendezte, és a Győri Nemzeti Színház társulata viszi színre.

Csardas
Csárdáskirálynő

 

Ezután, szeptember 6-án Székely János Caligula helytartója című drámája látható a nagyszínpadon a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előadásában, Sztarenki Pál rendezésében, majd szeptember 7-én a Miskolci Nemzeti Színház mutatkozik be ?Ahogytetszik? című előadásával, amely William Shakespeare műve alapján készült, Rusznyák Gábor rendezésében. Másnap, szeptember 8-án két előadás is várja az érdeklődőket. Délután a Pesti Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán Dario Niccodemi Hajnalban, délben, este című vígjátéka, a Békéscsabai Jókai Színház produkciója, Tege Antal rendezése látható. A darabban Földesi Ágnes és Czitor Attila játszik. Este a nagyszínpadon a Pécsi Nemzeti Színház előadásában tekintheti meg a közönség Christopher Hampton Veszedelmes viszonyok című színművét Horgas Ádám rendezésében.

Vadtanuja
A vád tanúja

 

A fesztivált szeptember 9-én, vasárnap a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmen című produkciója zárja. A Prosper Mérimée 1845-ben született műve nyomán készült új drámát a teátrum művészeti tanácsadója, Sediánszky Nóra jegyzi íróként és rendezőként. Az előadás a nagyszínpadra épített stúdiótérben látható.

 

További részletek ITT találhatók.

 

Forrás: MTI

Fotó: Vidéki Színházak Fesztiválja Facebook-oldala