fbpx

Videó: Szívből-lélekből megálmodott mű az anyaságról – Novák Péter, Tolcsvay László és Juronics Tamás a Mária evangéliumáról

Három évtizeddel az ősbemutató után ismét színpadra állítják Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi nagy sikerű rockoperáját. A készülő produkció próbáján jártunk.

Magyar színház- és kultúrtörténeti különlegességet láthatnak a nézők nagyszombat este a Győri Nemzeti Színházban. A harminc évvel ezelőtt a Madách Színházban bemutatott, azóta nem csupán Magyarországon, de Szlovákiában, Csehországban, Németországban és Olaszországban is játszott, Mária történetét, Jézushoz fűződő viszonyát, szenvedélyes anyaságát feldolgozó darab egy sztárénekeseket felvonultató produkcióban új, fiatalos köntöst kap.

Az előadást a győri premier után májusban Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban, júniusban a Margitszigeti Szabadtéri Színházban is láthatja a közönség.

A Kultúra.hu stábjával ellátogattunk a készülő előadás próbájára, ahol Tolcsvay László zeneszerző a darab születéséről, Juronics Tamás rendező-koreográfus az újragondolásról mesélt, Novák Péter pedig elárulta, hogy Heródes szerepéért hosszú idő után tért vissza a deszkákra.

Nyitókép: részlet a videóból

A rovat további cikkei