Június 23-án különleges finisszázzsal zárul a Virágnyelven kiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep galériájában.

A virág jól ismert szimbólum a művészetekben: jelképezheti a nyers erőt, a nőiességet, a múlékonyságot, a kiteljesedést, a törékenységet. A Petőfi Kulturális Ügynökség Virágnyelven kiállítása 26 művész közel 40 alkotásán keresztül enged bepillantást a szavakon túli, belső világainkra.

A kiállításon megjelenő kortárs fiatal generációhoz tartozó alkotó-, képző- és iparművészek virágmotívumai a vásznon szépségük mellett mély üzenetet hordoznak. Az anyagok, eszközök és technikák sokoldalú alkalmazása különleges művészeti alkotásokat hoz létre, a galériában találkozhatunk bőrből, textilből, üvegből és kerámiából készült festménnyel és szoborral is. A természet szimbolikája és a virágmotívumok kiterjesztik a művészi képzeletet. A virágcsendéletek, indák, levelek, gyümölcsök és termések helyét az egyedi és mély utalásokkal teli lelki folyamatok reprezentációja veszi át. Így a tárlaton a műalkotások finom kommunikációja figyelhető meg a külvilággal, ahhoz hasonlóan, ahogyan egy növény „beszél” a természetben.

A június 23-i finisszázs programja 20.30-kor kezdődik Zoób Kati divattervező és Ughy Szabina író, irodalomterapeuta beszélgetésével, amelyből kiderül, milyen titkos kódokkal üzennek a virágok. Ezt követi 21 órától a Katti Zoób Divatház kollekcióját felvonultató, Rafai-Vetési Adrienn koreografálta divatbemutató, amely textil- és táncművészeti reflexiót ad a kiállításra.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alkotomuveszet@petofiugynokseg.hu címen lehet.

A rendezvény rossz idő esetén más időpontra kerül. Erről tájékoztatást a Szentendrei Régi Művésztelep Facebook-oldalán létrehozott eseményben találhatnak az érdeklődők a finisszázst megelőző napon, azaz június 22-én.