Kafka A kastély, Shakespeare Szeget szeggel című műve és a Pinokkió zenés változata is látható lesz a Vígszínházban a 2022/23-as évadban.

A Vígszínházban a Valló Péter rendezésében és Rudolf Péter főszereplésével már bemutatott Barátom, Harvey mellett két bérletes premiert terveznek.

Franz Kafka A kastély című regényének új színpadi változatát Bodó Viktor rendezi. Az előadásban ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Méhes László, Orosz Ákos, Kovács Patrícia és Radnay Csilla is látható lesz.

Decemberben Rudolf Péter rendezésében tűzik műsorra William Shakespeare „dühös vígjátékát”, a Szeget szeggelt. A főbb szerepekben Kőszegi Ákos, Stohl András, Wunderlich József, Márkus Luca, Seress Zoltán, Fesztbaum Béla és Ötvös András lép színpadra.

A
Pesti Színházban az Inkognitó, az Egy szerelem három éjszakája és
a Macska a forró bádogtetőn című színdarab látható.

Nick
Payne Inkognitó című színművét október 22-én mutatják be Szőcs Artur
rendezésében, Nagy Ervin, Kovács Patrícia, Márkus Luca és Horváth Szabolcs
szereplésével. Az előadás egy különös kutatás története, amelynek tárgya Albert
Einstein agya.

Az Egy szerelem három éjszakája című zenés drámát ifj. Vidnyánszky Attila rendezi, a főbb szerepeket Kern András, Lukács Sándor, Hegedűs D. Géza, Nagy-Kálózy Eszter, Hirtling István, Orosz Ákos, Ertl Zsombor és Varga Járó Sára játssza.

Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn című művét Valló Péter állítja színpadra. Az előadásban Szilágyi Csengét, Brasch Bencét, Hegedűs D. Gézát, Igó Évát, Radnay Csillát és Telekes Pétert láthatja a közönség 2023 tavaszán a Pesti Színházban.

A bérletes bemutatók mellett tavasszal egy gyerekelőadást is műsorra tűz a színház a nagyszínpadon: Presser Gábor közreműködésével a Pinokkió új zenés változatát Keresztes Tamás állítja színpadra.

A
Házi Színpadon az előző évadok hagyományát folytatva kortárs magyar drámák
lesznek láthatók.

Az évad második felében elkezdődnek Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabjának próbái, amelyet Mohácsi János rendezésében tűz műsorra a színház a 2023/24-es évad elején.

A Vígszínház megnyitásának 126. évfordulójához kapcsolódóan a társulat tagjai a 10 millió Fa Alapítvány szakmai támogatásával elindították a Vígerdő projektet. Hagyományteremtő szándékkal 126 facsemetét ültettek el Budapest egyik külső kerületének erdős területén. Az őshonos és a klímaváltozással járó szárazságnak ellenálló facsemeték segítenek a területen a természetes vegetáció helyreállításában.

Újdonság, hogy a Vígszínház a 2022/23-as évadában ifjúsági bérleteket is hirdet általános és középiskolás fiataloknak, amellyel olyan színdarabok láthatók kedvezményesen, mint A Pál utcai fiúk, a Kinek az ég alatt már senkije sincsen, a Toldi, Az öreg hölgy látogatása vagy a Lóvátett lovagok. A bérletes előadásokhoz kapcsolódóan színházi nevelési foglalkozásokat is szerveznek.

Az előadásokról és a bérletekről további információ a www.vigszinhaz.hu oldalon érhető el.

A nyitóképen Rudolf Péter a Barátom, Harvey című vígjátékban.