fbpx

Átadták a színház-, film- és táncművészeti Junior Prima Díjakat

Öt fiatal művésznek ítélték oda idén a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában. Az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese adta át a csaknem 50 jelölt közül kiválasztott tehetségeknek.

A díjjal azokat a 30 év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Idén Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező, Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja, László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja, Medveczky Balázs színész, a Vígszínház társulatának tagja és Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője érdemelte ki az elismerést.

Giliga Ilkával itt, Medveczky Balázzsal itt, Tarnóczi Jakabbal pedig itt beszélgettünk.

Az MBH Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 48 jelöltet állítottak ebben az évben. Közülük választotta ki a hattagú zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész-rendező, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója – azt az öt fiatal tehetséget, akik kiérdemelték a Junior Prima címet.

„Az idén létrejött MBH Bank egyik elődjeként a Takarék Csoport 2017 óta gondozta a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategóriáját. Örömmel tölt el minket, hogy folytathatjuk ezt a hagyományt, és idén először az MBH Bank színeiben adhatjuk át ezeket a díjakat, amelyek révén támogatjuk a fiatal tehetségeket, és segítünk abban, hogy egy független szakmai zsűri által szakmai megerősítést és elismerést, valamint láthatóságot kapjanak”mondta Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese.

2023-ban 15. alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában. Az idei jutalmazottakkal együtt már 111 fiatal magyar tehetségnek ítélték oda az elismerést.

A képen a Junior Príma Díj friss díjazottjai és a zsűri tagjai.

A rovat további cikkei