Az Ők tudják, mi a szerelem című tévéfilm premierje június 13-án lesz a MOZG.GO fesztiválon Veszprémben, az alkotás országos tévépremierje ősszel lesz a Dunán.

Hubay Miklós azonos című színdarabja 1864-ben, a franciaországi Lyonban játszódik. Hector Berlioz romantikus zeneszerző szerelmi történetén keresztül arra világít rá, hogy vannak, akik még életük alkonyán sem mondanak le vágyaikról. A főszereplő egy utolsó romantikus lépésre készül: megszöktetné gyerekkori szerelmét, a már nagymamakorba lépett, tisztes kispolgári életet élő Estellát. A cselekmény időtlen kérdést vet fel: létezik-e örök szerelem, és ha igen, érdemes-e mindent kockára tenni érte?

A darabot 1959-ben mutatták be Tolnay Klári és Sinkovits Imre párosával, a tévéfilmben a Nemzeti Színházban látható előadás művészei, Udvaros Dorottya és Blaskó Péter formálják meg a főszereplőket. Mellettük Tóth Auguszta, Tóth László, Ács Eszter, Csapó Judit és Szabó Sebestyén László látható. A filmváltozatot a darab rendezője, Rátóti Zoltán készítette Tősér Ádám technikai rendező közreműködésével. A televíziós feldolgozás operatőre a számos díjjal elismert Nagy András, forgatókönyvírója Tréfás Luca.

A kilencnapos forgatás helyszínén, a ráckeresztúri Pázmándy–Brauch-kastélyban mi is jártunk, és megnéztük, hogyan dolgozik a több mint 70 fős stáb. Riportunk a forgatásról itt olvasható.