Visszatért Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljének csapata Szegedre. A közönség kevesebb mint két hét múlva ismét ősbemutatója helyszínén láthatja a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezését.

Újra „születésének” helyszínén próbál a tavalyi év musicalszenzációja, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszakája. A world musical népes szereplőgárdája hétfőn látott ismét munkához a Szegedi Nemzeti Színházban Juronics Tamás rendező, koreográfus vezetésével. A kedd délelőtti próbán Barnák László, a teátrum és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója is köszöntötte az ország ismert és elismert színművészeiből, táncosaiból, a szegedi színház saját társulatának kiválóságaiból, statisztákból és műszaki munkatársakból verbuválódott, összeszokott és válogatott csapatot, akik egytől egyig azon dolgoznak, hogy a musical az ősbemutatóhoz hasonló vagy még nagyszerűbb formában kerüljön a nézők elé a Dóm téren, mint ahogyan oly sokan megszerették 2023-ban.

A főigazgató elmondta a megjelenteknek: telt házas, kitörő ovációval zárult ajándékkoncert nyitotta meg a megelőző estén hazánk legnagyobb és legrégebbi színházi fesztiváljának, a 93 éves Szabadtéri Játékoknak nagyszínpadi műsorát. Hozzátette, a Szabadtéri nemcsak a város és a régió, de az ország kulturális életének is kiemelt zászlóshajója, amely a legtöbb nézőt vonzza évről évre a nyári színházi fesztiválok sorában. Már több mint 75 ezer jegy talált gazdára az idei produkciókra – ebből 24 ezer idén is az Ezeregy éjszakára szól, amelynek hat estéjére már csak elvétve kaphatók belépők. A főigazgató hangsúlyozta, a nagyszabású musical a Szabadtéri Játékok eddigi legsikeresebb önálló produkciója, amely ráadásul – a színház és a Szabadtéri számára kiemelt fontosságú szempontot képviselve – olyan kortárs ősbemutató, amely hazai szerzők zsenijét dicséri.

Juronics Tamás, az előadás rendezője szerint boldogsággal és lendülettel vette kezdetét a felújítópróba-időszak. Hozzátette, nemcsak a közreműködők között született szoros művészi és baráti közösség, de a színpadon állók a nézőkkel, az előadás népes rajongótáborával is közösségbe kerültek. Alkotótársaival, köztük Czár Gergely társkoreográfussal az elmúlt évad tapasztalatait latba vetve olyan, kisebb változtatásokkal készülnek az idei Dóm téri szériára, amelyek a rendező reményei szerint még dinamikusabbá teszik a Tasnádi István által ismerősségében is újszerű csavarokkal tűzdelt, pergő történetet. Az országos szinten is egyedülálló élmény megteremtésében a látvány szerepét is hangsúlyozta, Bujdosó Nóra díszlet- és jelmeztervező, animációs supervisor és Madarász „Madár” János visual- és világítástervező munkáját dicsérve.

A musical legfülbemászóbb számainak próbája előtt a rendező még hozzátette, az Ezeregy éjszaka olyan, mint egy igazi jó mese: mindenkinek aktuális állapotának megfelelő üzenettel szolgál, fontos igazságokat hordoz kinek-kinek a maga szintjén megfogalmazva, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A grandiózus produkció július 5-én, 6-án, 7-én, 12-én, 13-án és 14-én várja közönségét a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán, mielőtt átadja a terepet az alkotók szándéka szerint nem kevésbé látványos és emlékezetes idei Szabadtéri-bemutatónak, a Rebeccának.

További információ itt.