A Kőszegi Várszínház a nyári szezonban negyven különféle produkcióval várja a közönséget, és együttműködésben más teátrumokkal számos saját bemutatót is tart. Többek között a városba költözik Hyppolit, a lakáj, és vele együtt Molnár Piroska is visszatér Kőszegre.

A Hyppolit, a lakáj szereplőgárdája. Fotó forrása: Kőszegi Várszínház
A Hyppolit, a lakáj szereplőgárdája. Fotó forrása: Kőszegi Várszínház

A Vas vármegyei városban július 11–21. között idén is megrendezik a Köz-Játék Fesztivált, amely több helyszínen zajlik majd: a nagyszínpadi előadások mellett lesznek gyerek- és zenei programok, kamaraszínházi darabok, kiállítások, szakmai konferenciák.

A kőszegi fesztivált a Hyppolit, a lakáj bemutatójával nyitják, amelyet koprodukcióban hoznak létre a dunaújvárosi Bartók Színházzal, Őze Áron rendezésében. Hyppolitot Kálid Artúr alakítja, mellette a főbb szerepeket Göttinger Pál, Balázs Andrea, Auksz Éva és Schneider Zoltán játssza majd. Molnár Piroska is színpadra lép, aki nélkül hosszú évekig nem volt kőszegi nyári színház, hiszen 17 éven át játszott itt. A színművészt most Makáts főtanácsosné szerepében láthatják a darabban.

Az előadásban emléket állítanak Benedek Miklósnak, aki egykor csaknem háromszáz alkalommal játszotta Hyppolit szerepét a budapesti Játékszín negyven évvel ezelőtti, legendás produkciójában, amelyet Vajda Katalin és Vajda Anikó állítottak színpadra. Molnár Piroska is ott volt az akkori szereplőgárdában, Schneidernét alakította.

Az Én, a vámpír szereplői. Fotó forrása: Kőszegi Várszínház
Az Én, a vámpír című rémhistória szereplői. Fotó forrása: Kőszegi Várszínház

A Köz-Játék Fesztivál keretében lesz még egy különleges ősbemutató is a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal közösen: Baka István költő, író felnőtteknek szóló rémhistóriáját Én, a vámpír címmel Fábián Péter rendezi. Örkény István Kulcskeresők című színművét pedig a budapesti Gózon Gyula Kamaraszínházzal közös produkcióban állítják színpadra a kőszegiek.

További információkért és programokért katt ide.