fbpx

Karácsonyi vásár szentendrei művészek munkáiból

Az ÚjMűhely Galériában december 7-én nyíló tárlaton a MANK Grafikai Műhelyének szitanyomatait mutatják be. A kiállított grafikák, szobrok, kollázsok és olaj-vászon művek megvásárolhatók.

Karácsonyra készülve mindenki arra törekszik, hogy valóban rátaláljon az egyedi és személyes ajándékokra. Azokra a kincsekre, melyekkel a szeretet és az odafigyelés gesztusát leginkább ki tudja mutatni. Egy kortárs műalkotás sokszor nem kerül többe, mint egy új elektronikai készülék vagy egy háztartási nagybevásárlás, értékállósága és különlegessége viszont mindezeken túlmutat.

A szentendrei ÚjMűhely Galéria karácsonyi vására olyan kortárs műalkotásokat tesz elérhetővé, melyek valóban emelik az ünnep fényét. Náluk a műtárgyválasztás öröme az ajándékozót is gazdagítja: a galéria terében az ünnepi forgatagból kiszakadva, lecsendesedve valódi művészeti élményt nyújtanak.

Az ünnepi vásár kuriózuma, hogy a kínálat szentendrei alkotók műalkotásaiból áll össze. Az értékesítési árak pedig kifejezetten elérhető kategóriában, 40 000–160 000 forint között mozognak.

Ezen a vásáron mutatják be a MANK Grafikai Műhelyének szitanyomatait. Ezen a sorozaton kívül minden kiállított műalkotás egyedi eljárással készült, így grafikák, szobrok, kollázsok és olaj-vászon művek is megvásárolhatók.

Helyszín: ÚjMűhely Galéria, 2000 Szentendre, Fő tér 20.
Időpont: 2022. december 7. – 2023. január 21.

A vásárral egybekötött kiállítás 2022. december 7. és 2023. január 21. között látogatható.

Kiállító művészek: Aknay János, Baksai József, Bálint Ildikó, Balogh István Vilmos, Bánföldi Zoltán, Bereznai Péter, Buhály József, Farkas Ádám, Deim Balázs, Dokmáni-Pistyur Gabriella, Horváth Lóczi Judit, Jávor Piroska, Lukoviczky Endre, Martin Henrik, Pistyur Imre, Rákossy Anikó, Deim Péter.

Nyitókép (balról jobbra): Farkas Ádám: Moebiusz (szitanyomat, papír, 70×50 cm); Bereznai Péter: Hajnali Hold II. (szitanyomat, papír, 60×50 cm); Horváth Lóczi Judit: Open minded (szitanyomat, papír, 70×50 cm)

A rovat további cikkei