Kávézás illusztráció AFP.jpg

Kávéval töltik fel az Akváriumot

Egész napos, korlátlan kávékóstolással, kávékoktélokkal, versenyekkel, programokkal, gépekkel és eszközökkel, valamint otthonra is megvásárolható csúcskávékkal várja a vendégeket A Kávé Napja 2024 szeptember 29-én vasárnap az Akvárium Klubban.

Magyarországon tizenkettedik alkalommal ünnepeli a kávé világnapját A Kávé Napja esemény, melynek keretében a közönség hazai pörkölőkkel, nemzetközi kávéforgalmazókkal, kávégép-kereskedőkkel és baristákkal egyaránt találkozhat.

Szuna Noémi, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a kávérajongók kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékat kóstolhatnak a kiállítók asztalainál, és a hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül is többen jelen lesznek a rendezvényen.

Csúcsminőségű arabica fajtákból korlátlanul kóstolhatók egész nap a különböző kávéitalok, melyek akár egy autó árával vetekedő professzionális kávégépeken készülnek.

A színpadi programokat követve a közönség rengeteg információt gyűjthet a kávé világából, miközben felfedezi az ízléséhez passzoló termékeket az erősebb koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos afrikai magashegyi fajtáig.

Versenyből idén sem lesz hiány, hiszen egyrészt profi és amatőr tejhaböntő baristák mérik össze tudásukat a dobókockás Latte Art Throwdown pénzdíjas bajnokságon, a közönséget pedig a Push for Change kapszulanyomó versennyel várja a Samurai Shoelace.

Akik kísérőjegyet váltanak a zárt körű kóstolókra, csúcsminőségű afrikai kapszulakollekciót, sőt a kávékhoz illő rumokat és rumkoktélokat is kipróbálhatnak. Apró Franciska ruandai tételekből tart kóstolót, Varga Marianna teaszakértő pedig tea cupping kíséretében mutatja be Tea a kertemben című könyvét.

Részletes program itt található.

Ez is érdekelheti

Rekordszámú nevezés után megvan az év bejglije

A szekszárdi Prim Cukrászda & Café diósa lett az év bejglije, a békéscsabai Bejó Cukrászdáé az év mákos bejglije, ínyenc kategóriában pedig a piliscsabai Mák Kézműves Cukrászda sütőtökvarázs elnevezésű süteménye nyert.

A profi konyha szabályai után jólesik a szabad kísérletezés

Kiss Zaida szakácsként, cukrászként, pékként és keramikusként is alkot, nemrég pedig szabadúszó kísérletezésre cserélte lakásétterme fine dining világát.

Minden történelmi korban ott lapult némi kenyér az ember zsebében

Mikor süthették az első kenyeret, mi köze van Egyiptomnak a mai vadkovászos pékségekhez, és vajon hogyan tette tönkre a kenyerünket a sör? Az új kenyér ünnepén hoztunk néhány érdekességet a kenyérkészítés kezdeteitől napjainkig.

A bevásárlóközpontokban biztosan nem kapunk igazi kovászos kenyeret

Az ok egyszerű: a nagyipari méretekre lehetetlen adaptálni azt az időigényes folyamatot, amelynek a vége a kívül ropogós, belül foszlós kenyér. Otthon viszont érdemes kivárni!