Kávézás illusztráció AFP.jpg

Kávéval töltik fel az Akváriumot

Egész napos, korlátlan kávékóstolással, kávékoktélokkal, versenyekkel, programokkal, gépekkel és eszközökkel, valamint otthonra is megvásárolható csúcskávékkal várja a vendégeket A Kávé Napja 2024 szeptember 29-én vasárnap az Akvárium Klubban.

Magyarországon tizenkettedik alkalommal ünnepeli a kávé világnapját A Kávé Napja esemény, melynek keretében a közönség hazai pörkölőkkel, nemzetközi kávéforgalmazókkal, kávégép-kereskedőkkel és baristákkal egyaránt találkozhat.

Szuna Noémi, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a kávérajongók kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékat kóstolhatnak a kiállítók asztalainál, és a hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül is többen jelen lesznek a rendezvényen.

Csúcsminőségű arabica fajtákból korlátlanul kóstolhatók egész nap a különböző kávéitalok, melyek akár egy autó árával vetekedő professzionális kávégépeken készülnek.

A színpadi programokat követve a közönség rengeteg információt gyűjthet a kávé világából, miközben felfedezi az ízléséhez passzoló termékeket az erősebb koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos afrikai magashegyi fajtáig.

Versenyből idén sem lesz hiány, hiszen egyrészt profi és amatőr tejhaböntő baristák mérik össze tudásukat a dobókockás Latte Art Throwdown pénzdíjas bajnokságon, a közönséget pedig a Push for Change kapszulanyomó versennyel várja a Samurai Shoelace.

Akik kísérőjegyet váltanak a zárt körű kóstolókra, csúcsminőségű afrikai kapszulakollekciót, sőt a kávékhoz illő rumokat és rumkoktélokat is kipróbálhatnak. Apró Franciska ruandai tételekből tart kóstolót, Varga Marianna teaszakértő pedig tea cupping kíséretében mutatja be Tea a kertemben című könyvét.

Részletes program itt található.

Ez is érdekelheti

Szepsy István feltette Tokajt a világ bortérképére

Nem csupán ráirányította a nemzetközi figyelmet Tokaj-Hegyaljára, hanem újjáteremtette a régió arculatát, és olyan minőséget hozott, amit a világ borelitje is komolyan vesz.

Szűcs Zsuzsanna: A mértékletesség ritmus, amihez a testünk mindig vissza tud találni

Hol ér össze a bibliai lakomák jelképes mértéktartása a mai túlfogyasztás, rohanás, érzelmi evés és ünnepi túlzások világával? És dietetikusi szemmel mit jelent ma a lakoma: bűnbeesést, gyógyulást vagy újraértelmezett harmóniát? Interjú Szűcs Zsuzsannával, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnökével.

Rekordszámú nevezés után megvan az év bejglije

A szekszárdi Prim Cukrászda & Café diósa lett az év bejglije, a békéscsabai Bejó Cukrászdáé az év mákos bejglije, ínyenc kategóriában pedig a piliscsabai Mák Kézműves Cukrászda sütőtökvarázs elnevezésű süteménye nyert.

A profi konyha szabályai után jólesik a szabad kísérletezés

Kiss Zaida szakácsként, cukrászként, pékként és keramikusként is alkot, nemrég pedig szabadúszó kísérletezésre cserélte lakásétterme fine dining világát.