Teljes szereposztással, több mint száz színész közreműködésével készül új hangoskönyvsorozat angolul J. K. Rowling Harry Potter-regényfolyamának mind a hét kötetéből – számolt be róla a Variety.com.

Harry Potter a l ecole des sorciers
Harry Potter and the sorcerer s stone
2001
Real  Chris Columbus
Daniel Radcliffe
Emma Watson
Ruppert Grint.
Collection Christophel © Warner Bros. / Heyday Films (Photo by Warner Bros / Heyday Films / Collection ChristopheL via AFP)
Részlet a Harry Potter és a bölcsek köve című filmből. Fotó: Warner Bros / Heyday Films / Collection ChristopheL via AFP

A sorozat premierjét 2025 végére tervezik. Az angol nyelvű hangoskönyvek egymás után lesznek hozzáférhetőek. A teljes szereposztással, több mint száz színész részvételével felvett produkciók kitűnő hangminőségben keltik új életre az ikonikus történeteket.

A Harry Potter-regényfolyam eredeti, angol nyelvű hangoskönyveinek narrátora Stephen Fry és Jim Dale volt. Ezeket a hangoskönyveket továbbra is meg lehet majd vásárolni. Az Audible platformon 2015-ben megjelent Harry Potter-hangoskönyvek globális hallgatottsága már 1,4 milliárd óránál jár.

Az új hangoskönyvsorozattal kapcsolatos további részletek megosztását – köztük a szereposztást és a globális megjelenések dátumait – későbbi időpontra ígérték a kiadók. A Variety.com hozzáfűzte, hogy a hangoskönyvprojekt nincs kapcsolatban a Warner Bros. stúdió nyolc Harry Potter-filmjével.

A hangoskönyvek az Amazon Audible és a Harry Potter-varázsvilág globális kiadója, a Pottermore Publishing gondozásában jelennek meg.