A Disney és a Pixar érzelmekkel teli alkotása az egyike annak a 11 animációs filmnek, amely képes volt ekkora bevételt produkálni.

WHAT IS HAPPENING? – In Disney and Pixar’s “Inside Out 2,” Joy (voice of Amy Poehler), Sadness (voice of Phyllis Smith), Anger (voice of Lewis Black), Fear (voice of Tony Hale) and Disgust (voice of Liza Lapira) are awakened to an alarming reality: everything is changing now that Riley is 13. Directed by Kelsey Mann and produced by Mark Nielsen, “Inside Out 2” releases only in theaters Summer 2024. © 2023 Disney/Pixar. All Rights Reserved.
Fotó: Disney / Pixar

Tizenkilenc nappal a megjelenése után az Agymanók 2. Észak-Amerikában 469,3 millió dollárt, nemzetközi szinten pedig 545,5 millió dollárt hozott, így világszerte 1,015 milliárd dollárt termelt már. Ezzel az egyike lett annak a 11 animációs filmnek – ebből nyolc Disney-alkotás –, amelyek csatlakoztak a milliárd dolláros klubhoz.

Ráadásul ezt az eredményt igen gyorsan érte el: a várakozásokat jócskán túlszárnyalva már a bemutató hetén 151 millió dollárt termelt, megelőzve a Dűne második részét is. Az Agymanók 2. három egymást követő hétvégén is megőrizte elsőségét a bevételi listák élén, ráadásul már most előrébb jár, mint a kilenc éve bemutatott első rész, amely globálisan 859 millió dollárt hozott.

A gyerekeket és felnőtteket egyaránt megszólító Agymanók egy Riley nevű kislány érzelmeiről szólt, többek között az örömről, a szomorúságról és a haragról. A most júniusban bemutatott folytatásban a már tinédzser lány érzelmei közé bekerül a szorongás, az irigység és a nosztalgia is.

A filmszínházak mellett – amelyek a Covid óta folyamatosan azért küzdenek, hogy visszacsábítsák a nézőket a mozikba – a Pixar is örülhet, mert anyavállalata, a Disney az utóbbi időben több animációs filmjét rögön a streamingplatformra küldte. Amelyeket pedig nem – például a 2022-es Lightyeart vagy a 2023-as Elemit –, azok jóval a várakozások alatt teljesítettek a mozipénztáraknál.

A cikk forrása itt olvasható.