Április 27-én a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

Malek-Andi-Soulistic.jpg
Malek Andi Soulistic

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Fonogram – Magyar Zenei Díj néven idén 21. alkalommal hirdetnek majd győzteseket: április 27-én egész nap során az egyes zenei kategóriák nyerteseire online videók formájában derül fény.

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, idén ismét rekord mennyiségű, mintegy 1700 egyedi nevezés közül választotta ki a 18 kategória öt-öt, holtverseny esetén több jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek. 

18 kategóriában alakult ki a jelöltek listája a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz. A jelöltek között van mások mellett cserihanna, Dzsúdló, Paulina, a 30Y, Pátkai Rozina, Zóra, Saya Noé, Malek Andrea, Paár Julcsi.

A teljes jelöltlista itt böngészhető végig.