Az Utcáról Lakásba! Egyesület idén is megszervezi a jótékonysági aukciót, amelyen kortárs művészek alkotásaira lehet licitálni.

Az aukcióra ismert művészek ajánlanak fel számukra fontos, értékes tárgyakat, műalkotásokat az otthonteremtő munka támogatására. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is rendkívül színes a paletta. A tárgyakat online árverésen lehet megvásárolni április 30-ig, a bevétel pedig az Utcáról Lakásba! Egyesület munkáját segíti. Az aukció kurátorai idén Dobokay Máté képzőművész és Don Tamás kurátor.

Az aukció ezen a linken elérhető, a felajánló művészek névsora pedig a következő:

Albert Ádám
Balogh Kristóf József
Batykó Róbert
Benczúr Emese
Bilak Krystina
Biró Dávid
Dobokay Máté
drMáriás
Eperjesi Ágnes
Erményi Mátyás
Fabricius Anna
Fátyol Viola
Fridvalszki Márk
Gosztola Kitti
Gróf Ferenc
Kádár Emese
Kárándi Mónika
Kicsiny Balázs
Kiss Richárd
Kocsi Olga
Koltay Dorottya Szonja
Kútvölgyi-Szabó Áron
Legát Franciska
Máté Dániel
Mátrai Erik
Molnár Judit Lilla
Nemes Csaba
Pacsika Rudolf
Radvánszki Levente
Regős Benedek
Schuller Judit
Süli-Zakar Szabolcs
Szász Lilla
Szombat Éva
Tóth Balázs Máté
Várnagy Tibor
Várnai Gyula
Vékony Dorottya

Az Utcáról Lakásba! Egyesület azért dolgozik, hogy mindenkinek legyen egy helye, amit otthonnak nevezhet. Az egyesület szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtet, ma már több mint 130 embernek, köztük gyerekes családoknak és idős embereknek nyújt megfizethető lakhatást, illetve ukrajnai menekülteket segít albérlet-támogatással. Mellette intenzív szociális munkával támogatja ügyfeleit és munkakeresésben segítő, illetve női és sorstárssegítő csoportot is működtet. Munkájuk célja az is, hogy megváltozzon a hajléktalanellátásról a szakmai és közvélemény, hogy a hajléktalan emberekkel szembeni előítéletek csökkenjenek, és minél többen jussanak emberhez méltó segítséghez.