Kövi Pál agrármérnök, futballista, vendéglátós, üzletember és gasztronómus, azaz valódi 20. századi polihisztor volt. Ezen értékek széles körben való megismertetése céljából állította össze az Egy magyar úr New Yorkból – Kövi Pál és az Erdélyi lakoma című kiállítási anyagot a PÁVA KulinarIQum Egyesület a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum partnerségében.
A tárlat interaktív és akadálymentesített formában mutatja be Kövi Pál életének fontos állomásait: gyermekkora, sportkarrierje, a gasztronómia iránti elhivatottsága és a magyar diaszpórában végzett kulturális munkája is megelevenedik. A látogatók különleges betekintést nyerhetnek az Erdélyi lakoma című kiadvány történetébe is, amely nem egyszerűen szakácskönyv, hanem az erdélyi gasztronómia kincsestárának is tekinthető.
Az Erdélyi lakoma szellemisége és tartalma túlmutat a konyhaművészet világán: egy olyan kulturális utazásra hívja az olvasót, amelyben az erdélyi konyha soknemzetiségű, gazdag hagyományai kelnek életre. A kiállítás célja ennek a kulturális örökségnek a megőrzése és bemutatása, amely során a látogatók megismerkedhetnek a régió jellegzetes ételeivel, receptjeivel, történeti gasztronómiai vonatkozásaival, sőt, néhány különleges receptet is hazavihetnek. A tárlat emellett további érdekességeket is kínál: szimbolikus tárgyak, interjúk, hanganyagok és vetítések révén nyújt teljes képet Kövi Pál örökségéről.