Juhász Anna válasza egyértelműen igen. Ezt az üzenetet igyekszik eljuttatni az ország minden pontjára Sanctum című programsorozatával, melyen zenészeket, irodalmi személyiségeket és képzőművészeket lát vendégül.

Juhász Anna irodalmár PKÜ Sanctum elnevezésű programsorozatában az irodalom, a zene és a képzőművészet jeles alkotóit hívja párbeszédre, hogy valódi, mély beszélgetésekkel járják körül a megfejthetetlent: a művek létrehozásának és befogadásának titokzatos szentségét. A sorozat eseményein Juhász két-három művészt lát vendégül, akik természetesen nem érkeznek üres kézzel, a pódiumon előadják, bemutatják néhány alkotásukat is.

Bár a Sanctum eredetileg a szentendrei művészeti élet bemutatását célozta meg, mára országjáró programmá nőtte ki magát, így számos településen találkozhat vele a közönség.

„Szeretnénk minél több vidéki városba, sőt egészen kicsi településre is eljuttatni az irodalmat, a kultúrát. Lehet, hogy egyik-másik apró faluban csak száz ember él, de mi igyekszünk nekik is ugyanazt a szívet, melegséget és szeretetet elvinni, amit mondjuk Budapest belvárosában teljesen magától értetődően meg lehet kapni” – mesélte a rendezvényről interjúnkban Juhász Anna.

Hogyan épül fel a produkció, és hogyan lehetséges az, hogy egy több száz fős közönség előtt tartott előadás is személyes mondanivalót hordozzon? Videónkból kiderül!

A programok a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósulnak meg.