Negyedik alkalommal hirdették ki a köveskáli Káli Art Inn szervezte szobrászati pályázat nyertesét és nyitották meg a szabadtéri Káli Art-Parkot, amelyben október végéig tekinthető meg a legjobbnak ítélt 15 pályamű.

KáliArtPark - A zsűri.jpg
A Káli-Art Park pályázatának zsűrije. Kép forrása: Káli-Art Park

A Káli Art Inn butikhotel 2020-ban alakította ki kertjében a Káli Art-Parkot, és írt ki először pályázatot szobrászművészek részére, melyen már az első évben több tucat jelentkező vett részt – számuk azóta többszörösére emelkedett. A tulajdonosok szándéka, hogy a pályázat legalább tíz éven keresztüli megismétlésével folyamatos bemutatkozási és kiállítási lehetőséget biztosítsanak kortárs szobrászművészeknek. A pályaműveket elbíráló zsűri munkájában Petrányi Zsolt művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria jelenkori gyűjteményének vezetője; Szabó Ádám Munkácsy-díjas szobrászművész, egyetemi docens; Topor Tünde művészettörténész, az Artmagazin főszerkesztője; Tóth Pál Sándor art consultant és gyűjteménykezelő; Enzsöly Kinga képzőművész, korábbi nyertes; illetve Molnár Júlia a Káli Art Inn, Héjja Róbert pedig a Káli-medence Turisztikai Egyesület részéről vettek részt. A legjobb pályamű alkotójának járó egymillió forintos díjat Gaál Tamás nyerte.

A Káli Art-Park október végéig nyitva tartó kiállításán a győztes mellett Domonkos Atilla, Éles Lóránt, Erős Ágost Koppány, Kecső Kristóf, Kozma Anita, Leitner Levente, Magyari Balázs, Mindák Gergely, Nagy Dániel, Palatinus Dóra, Parlag István, Plank Antal, Ruppert János és Vizsolyi János alkotásai láthatók.

További információ itt és itt.