Újra versek szólalnak meg a világörökség részét képző Millenniumi Földalatti Vasút állomásain: a kortárs és klasszikus költemények a három nyári hónap egy-egy hetén lesznek hallhatók a BKV és az Aranyhíd Polgári Egyesület együttműködésének köszönhetően.

BKV kisföldalatti Fotó: Shutterstock / fornStudio
Fotó: Shutterstock / fornStudio

A Millenniumi Földalatti Vasút 125 éves évfordulóján, 2021-ben, valamint 2022 adventjén már néhány percre hangoskönyvvé változott az utastájékoztatás. Ezt folytatva a BKV idén is csatlakozott a Vers a peronon programsorozathoz, így június 4. és 10., július 15. és 21., valamint augusztus 19. és 25. között neves művészek előadásában a magyar líra gyöngyszemei hangzanak el a kisföldalatti állomásain.

Az első hét programja szerint Juhász Gyula Trianon című versének részlete Mihály Péter, Lator László Hajnali vázlat című műve Gáspár Sándor, Géczi János ...arra című költeménye pedig Földeáki Nóra előadásában hallható.

A következő napokban Weöres Sándor Tíz lépcső című művét Holecskó Orsolya, Móricz Zsigmond A török és a tehenek című versét Szarvas József, Kemény István Távoli légveszély című alkotását Für Anikó mondja el. Június 10-én József Attila Mama című verse lesz hallható Tóth Ildikó előadásában.