Május 19-től szeptember 11-ig színházi előadások, koncertek, táncelőadások, operagála, klasszikus balettek és operák is várják a közönséget a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A szezonnyitó előadás a Mária evangéliuma című rockopera lesz.

Mária evangéliuma. Fotó: Kállai-Tóth Anett
Mária evangéliuma. Fotó Fotó Kállai-Tóth Anett

Május 19-én egész napos program várja a családokat a Csillagszemű Táncegyüttessel, énektanulással, pünkösdi király- és királylányválasztással, népviseleti bemutatóval, közös tánccal. A nemzetközi gyermeknapon, május 25-én egyebek mellett az Így neveld a sárkányodat! film-zene-koncert látható élő szimfonikus zenekari kísérettel.

A Margitszigeti Színház weboldalán Bán Teodóra ügyvezető igazgató a szezon programjai közül felhívta a figyelmet Jonathan Tetelman Best of Puccini című operagálájára, Nemanja Radulović hegedűvirtuóz koncertjére, a Zöld-foki-szigetekről érkező Lura fellépésére, a The Freaks cirkuszi produkciójára, valamint a Ballet Preljocaj táncosainak és Antonio Gades csapatának előadására.

Bradley Jaden énekes Live in Budapest koncertjével érkezik. A Vivaldianno Shining Venice című showműsora a zenét, a videóvetítéseket, a táncot, a fény- és lézershowt ötvözi egy egyedülálló történetben, amelyet Antonio Vivaldinak szenteltek.

A nyitókoncerten, amelyet az Összetartozás Napja tiszteletére rendeznek, Balázs János zongoraművész lép fel a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, Madaras Gergely vezényletével.

A csodálatos magyar jazz címet kapta a legjobb magyar jazz-zenészeket felvonultató nagykoncert, amelyet a Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház közösen állít színpadra. A koncerthez kapcsolódva egy egész hétvégét felölelő jazz- és borfesztivált rendeznek Margitszigeti Jazz Napok címmel.

A Karthago jubileumi nagykoncertjén 45 év dalai szólalnak meg, az Anna and the Barbies zenekar tagjai kifejezetten a Margitszigetre álmodták meg showműsorukat, amellyel huszadik születésnapjukat ünneplik. Közös koncertet ad Kökény Attila és Rakonczai Viktor, fellép Caramel, a Cotton Club Singers és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Székesfehérvári Balett Színház, a Boban Marković Orkestar pedig Parádé című előadását mutatja be.

A Párizsi éjszaka című produkció a mulatók, orfeumok hangulatát idézi meg Offenbach legnépszerűbb dallamaival. Rossini operáját, A sevillai borbélyt Káel Csaba rendezésében állítják színpadra a Margitszigeti Színház és a Magyar Állami Operaház közös produkciójaként.

A Szabadakarat című zenés színházi est az Erkel Színházban lezajlott bemutató után a Margitszigeten lesz újra látható, egyetlen alkalommal.

Idén Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű darabját, az Evita című musicalt mutatják be a Győri Nemzeti Színház és a Margitszigeti Színház közös produkciójában, Bakos-Kiss Gábor rendezésében. A darab két alkalommal lesz látható.

Részletes információ a programokról itt található.