2024-ben újra látható Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi 33 éve bemutatott nagy sikerű darabja, a Mária evangéliuma. A húsvéti debreceni előadást követően legközelebb május 19-én, pünkösdvasárnap, a Margitszigeti Színházban láthatják az érdeklődők a Szűz Mária történetét bemutató rockoperát.

Ódor Kristóf, Fráter Vince és Bordás Barbara a Mária evangéliumában. Fotó: Tót Rózsa
Ódor Kristóf, Fráter Vince és Bordás Barbara a Mária evangéliumában. Fotó: Tót Rózsa

A Mária evangéliuma legfrissebb színpadi változata a LantArt Produkciónak köszönhető, amelynek szervezésében Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész és koreográfus látványos rendezése két évvel ezelőtt Győrben, Kaposváron, Debrecenben és a Margitszigeten debütált. Idén húsvétkor a felújított debreceni Csokonai Nemzeti Színház közönsége fogadta nagy sikerrel a produkciót, pünkösdkor pedig a Margitszigeti Színházba látogatók élhetik át a női nézőpontból elmesélt bibliai történetet, a főbb szerepekben ezúttal Bordás Barbarával, György-Rózsa Sándorral, Földes Tamással és Molnár Leventével.

„Teljesen mindegy, hol tart a világ és mekkora téboly van körülöttünk, a Stabat Mater mindig ugyanaz. Ma is végtelenül hálás vagyok a sorsnak, hogy ez a mű rajtam keresztül szólalt meg, és nekem adatott meg, hogy meghalljam ezeket a dallamokat. Akik a Mária evangéliumát alkotóként és szereplőként színpadra viszik, ugyanúgy részesülnek az örömben, mint én komponálás közben. A legszebb, hogy aki megnézi az előadást, ugyanezt érzi át” – nyilatkozta Tolcsvay László Kossuth-díjas zeneszerző.

A május 19-i előadásban, amelynek megvalósulását a Szerencsejáték Zrt. támogatta, ezúttal is közreműködnek a Szegedi Kortárs Balett táncművészei, valamint a Győri Nemzeti Színház kórusa és – felvételről – a zenekara.

További információ itt található.