A 2020/21-es évad rendhagyó a színházak számára. Habár a színházak többsége, így a Madách Színház is rendkívüli erőfeszítések közepette újra működik.

A színház novembertől, folyamatos nagyszínpadi működés mellett az idei új bemutatóikat elsősorban a virtuális térbe helyezi át. Ezzel céljuk nem csupán a járványhelyzet áthidalása, hanem állandó online jelenlét kialakítása, amely által olyan új nézők is láthatják műsoraikat, akik nem a fővárosban laknak, ritkábban jutnak színházba, vagy Magyarország határain kívül élnek.

Online programjaikban újra műsorra tűzik nyári bemutatóikat, az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt című előadásokat. De az évad folyamán új színházi bemutatókkal is készülnek. Kerüljenek közelebb! címmel műsorsorozatot indítanak útjára. Az előadásokat az újonnan átalakított, kamerákkal felszerelt Madách Stúdióból közvetítik, minden alkalommal élőben.

Többféle műsortípust is kínálnak nézőknek.

A Kerüljenek közelebb a világsikerekhez! című esteken a nézők megtudhatják, hogy hogyan születtek a legnagyobb musicalek világszerte, majd hogy arattak sikert a Madách Színházban. Meghívott alkotók mesélnek a musicalek színpadra állításának történetéről és megszólalnak az adott mű legnagyobb slágerei is.

A Kerüljenek közelebb a színházcsináláshoz! című esteken pedig mesterkurzus jelleggel elvezetnek a kulisszák mögé, vendégeik között lesznek a Madách Színház művészei és más színházak jelentős alkotói is.

Emellett a színészekről, az irodalomról és a nagy színészi teljesítményekről is szerveznek műsort, továbbá a nézők részt vehetnek a musicalslágereket középpontba állító programon is, amelynek alkalmával a művészek személyes zenei kedvencei mellett többek között a Rocksuli, a Mary Poppins, a Mamma Mia! dalai hangzanak majd el.

Nyitókép: Rocksuli/Madách Színház. Fotó forrása: madachszinhaz.hu