Egy magyar úr New Yorkból

Program

Az Erdélyi lakoma című könyv napjainkban népszerű alkotás, és sok háztartásban megtalálható. Létrejötte mögött hosszú és fáradságos gyűjtőmunka húzódik, hiszen Kövi Pál tíz éven át, az 1970-es években gyűjtötte az erdélyi recepteket. Az MNM KK Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum február 2-án kurátori tárlatvezetést tart a kiállításban, amelyből megismerhetjük a legendás magyar gasztronómus és üzletember életét és munkásságát.

A tárlat interaktív és akadálymentesített formában mutatja be Kövi Pál életének fontos állomásait: gyermekkora, sportkarrierje, a gasztronómia iránti elhivatottsága és a magyar diaszpórában végzett kulturális munkája is megelevenedik. A látogatók különleges betekintést nyerhetnek az Erdélyi lakoma című kiadvány történetébe is, amely nem egyszerűen szakácskönyv, hanem az erdélyi gasztronómia kincsestárának is tekinthető.

A kiállításról itt írtunk.

A tárlatvezetésre itt lehet regisztrálni.