Kortárs művészeti élményre hív az immár negyedik szentendrei ArtKert összművészeti fesztivál, ahol koncertek, képzőművészeti foglalkozások, művészeti séták, táncos performanszok, zenés tárlatvezetés, filmklub és sok-sok zene vár augusztus 27. és 29. között.

A Szentendrei Régi Művésztelep kertjében rendezett háromnapos programon többek között fellép a Balkán Fanatik és a Kollár Klemencz Kamarazenekar, akik Lackfi Jánost is vendégül látják. A fesztivál ideje alatt a művésztelep műtermeibe is bepillantást nyerhetünk, és találkozhatunk a művészekkel, miközben számtalan foglalkozás közül választhatunk. A festőműhelyen magunk is festőművészekké válhatunk, de lesz agyagozó workshop, tűzzománcozhatunk és ékszereket is készíthetünk a három helyszínen zajló program keretében. Vár mindenkit a Szentendrei Régi Művésztelep mellett a MANK két galériája: a MANK Galéria és az ÚjMűhely Galéria.

A program csúcspontja pedig a Szentendrei Régi Művésztelep felkeresése, ahol műteremlátogatás keretében személyesen is megismerhetjük az ott alkotó festőművészeket. A Szentendrei Régi Művésztelepen magukkal az alkotókkal találkozhatunk, beszélgethetünk, akik nem mások, mint Aknay János, Baksai József, Bánföldi Zoltán, Bereznai Péter, Buhály József, Csáki Róbert, Horváth Lóczi Judit, Knyihár Amarilla, Krizbai Sándor és Martin Henrik.

Részletes program itt.

Az ArtKert összművészeti fesztivál a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretében, a Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Szentendrei Teátrummal együttműködésben valósul meg. A változtatás jogát a MANK fenntartja.

Forrás és fotó: MANK