Gyermekkorom óta ösztönösen vonzott az irodalom és a sport. Olvasáséhségem hatalmas, emellett figyelek az egészséges életmódra, versenyszerűen úsztam, jelenleg aerobikozok. A divatot nem csak a nőiességben, hanem a kortárs irodalomban is követem” ? üzente az éppen külföldön tanuló, ezért az április 21-ei díjkiosztón megjelenni nem tudó Kaczkó Enikő.

2013 tavaszán a Supka Géza Alapítvány és a Magyar Lapkiadók Egyesülete olvasásnépszerűsítő irodalmi pályázatot hirdetett Te is olvasol, ugye? címmel középiskolás korú fiatalok számára. A pályázat kiírója értő, értékelő, lap- és könyvolvasásra szerette volna inspirálni a középiskolás korosztályt. A Te is olvasol, ugye? című pályázat az olvasás fontosságára hívta fel a figyelmet.Kaczko

A pályázat kiírója azzal a felhívással fordult a középiskolás korú fiatalokhoz, hogy írjanak kritikát Grecsó Krisztián Csak egy tánc című novellájáról. A pályázatot kísérő médiakampány keretében a kezdeményezést ? a pályázati felhívást, valamint Grecsó Krisztián novelláját ? az alapítvány 22 országos és megyei lapban tette közzé, ezzel több mint hárommillió olvasóhoz juttatta el. A pályázatnak sikerült dinamizálnia a fiatalokat, a Te is olvasol, ugye? Facebook oldalának vezérposztját 204.000 olvasó nézte meg, az oldalon a pályázati időszakban élénk kommunikáció folyt. Az alapítvány által megjelölt határidőig, április 4-éig 227 érvényes pályamű érkezett. Grecsó Krisztián rövid novellájáról összesen 820.000 karakternyi értelemező-értékelő szöveg született.

Az érvényes pályázatok bírálata két lépcsőben történt. A pályázatokat a Supka Géza Alapítvány által felkért gyakorló pedagógusként dolgozókból álló szakmai bizottság előértékelte ? a bizottságot a pályázat szakmai mentora, Diószegi Endre vezette ?, és 2013. április 11-éig összeállította a tíz legjobb pályamű listáját. Ezek közül a zsűri kiválasztotta a nyertes pályaművet.

A zsűri tagjai: Für Anikó színművész, Kányádi Sándor költő, Horváth Gergely szerkesztő, riporter, rádiós műsorvezető. A pályázat díja egy 150 ezer forint értékű táblagép.

A nyertes pályamű szerzője közösségi feladatot is vállal: eldönthette, hogy a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése tagkiadói által a pályázat számára felajánlott értékes könyvcsomagokkal kit, kiket kíván megajándékozni: választása saját iskolájának könyvtárára esett

A nyertes pályaművet a Supka Géza Alapítvány az eredményhirdetést követően a közreműködő lapokban nyilvánosságra hozza.