Az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott: tavaly óta nem a top 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja.
A zsűri méltatásában emlékeztetett arra, hogy a családi vállalkozásként működő Pajta egyedi, farm-to-table koncepciójának köszönhetően vált országszerte elismertté. Az Őrség jellemző alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. A zsűri kiemelte, hogy az étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű.
A Dining Guide étteremkalauz top 10+2 listájára 2025-ben felkerült a tatai Platán Gourmet, a budapesti Rumour by Rácz Jenő, az esztergomi 42 Restaurant és a budapesti Salt. Emellett a listán szerepel a Babel Budapest, a szintén fővárosi Essencia, a villányi Sauska 48, továbbá az egyaránt budapesti Borkonyha, Costes Downtown, Spago by Wolfgang Puck és Costes is.
A Dining Guide Top 100 Étteremkalauz 2022 óta a Best Of The Best, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el kategóriájuk legjobb helyezését. A díjat negyedik alkalommal a Stand vehette át.
Az Év szerethető étterme díjat az Alelí Budapest kapta az olasz és magyar konyha alapos és szenvedélyes összekapcsolása eredményeként, míg az Év fenntartható étterme díjjal a Salt éttermet jutalmazták, mert a helyi alapanyagokat naturális és formabontó szemlélettel értelmezi újra. Az encsi Anyukám Mondta vehette át az először odaítélt Év legjobb pizzája díjat.
Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, míg az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett. Kiss Ferenc munkáját pedig az Év sommelier-je díjjal ismerték el, aki az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-je.